5 tojás
25 dkg cukor
10 dkg vaj
1 citrom
12 dkg liszt
fél csomag sütőpor
durvára vágott dió a tetejére
A puha vajat kikeverjük a cukorral, citromlével és a tojássárgával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához adjuk a sütőporos lisztet, majd a tojásfehérjét. Lazán összedolgozzuk. Kisebb tepsit /24x32 cm/ kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, megszórjuk durvára vágott dióval és 180 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval holdacskákat formázunk, megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk is.
A vajat és a cukrot 2 percig kézi mixerrel habosítjuk, majd belekeverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és a darált diót, kézzel gyorsan egyneművé gyúrjuk. A tésztából 2 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olvasztott vajat a cukorral habosra keverem majd hozzáadom egyenként a tojásokat. Tovább keverem. Ezt követően belerakom a süőporral elkevert lisztet a reszelt citromhéjat és an...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet megmelegítjük a cukorral. Elveszünk belőle kb. 1 dl-t, langyosra hűtjük, ebbe morzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A többibe beledobjuk a vajat, és kavargatjuk, míg elol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű