Tészta: 15 dkg vaj
15 dkg porcukor
15 dkg őrölt mandula
7 dkg rétesliszt
4 tojás felvert fehérje
Sárga tészta: 4 tojássárgája
15 dkg porcukor
Krém: 7 dkg vaj
5 dkg porcukor
7 dkg őrölt mandula / előtte 1 evőkanál vízzel leforrázva/
Tetejére 7 dkg őrölt mandula
15 dkg vajat, 15 dkg porcukorral, 15 dkg őrölt mandulát, 7 dkg réteslisztet, 4 tojás felvert fehérjét habosra keverjük, zsírozott tepsiben 10 percig sütjük. 15 dkg porcukrot + a 4 tojás sárgáját habosra keverjük és a tésztára simitjuk és visszatolva a sütőbe még 10 percig sütjük.
Krém:7 dkg vajat, 5 dkg porcukrot, 7 dkg őrölt mandulával (előtte 1 evőkanál vízzel leforrázzuk) habosra keverjük és rákenjük a tésztára. Meghintjük 7 dkg őrölt mandulával.
Hosszúkás szeletekre vágjuk.
A tésztához a porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük. A vajat felolvasztjuk, lehűtjük, majd állandó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el. Sütőpapírral bélelt kb 30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk 30*40 cm-es téglalappá, majd beleterítjük a tepsibe, amit előtte kivajaztunk és l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű