2 doboz mascarpone
40 dkg tejszín
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg eper
babapiskóta
tej
citromlikőr
A mascarponet kikeverjük cukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beledolgozzuk a mascarponet. A babapiskótát citromlikőrös tejbe mártogatjuk, majd lerakjuk egy tál aljára, Rásimítjuk a mascarpone felét, majd eper és ismét piskóta. Erre jön a maradék mascarpone krém. Tetejét eperrel díszítjük. Hűtőben pár óra alatt összeáll és már tálalható is.
A sárgabarackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk ceruzavastagságú szeletekre. A tálaláshoz félretett barackot csak közvetlen előtte hámozzuk és daraboljuk, nehog...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 8 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk 1 teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű