5 tojás
5 ek cukor
4 ek liszt
2 ek kakaó
1 cs. sütőpor
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 ek cukor
25 dkg mascarpone
4 db lapzselatin
25 dkg eper
2 cs dr Oetker piros zselatinpor
zsemlyemorzsa
26 cm-es forma
5 tojássárgáját kikeverünk 5 ek cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóval, majd a tojássárgás masszához adjuk. Elkeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a habbá vert tojásfehérjét. A tortaformába sütőpapírt vágunk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Sütőből kivéve megfordítjuk, majd lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a pudingot a csomagolás szerint, de csak 6 dl tejjel. A lapzselatint beáztatjuk, majd a kinyomkodott zselatint a meleg pudinggal elkeverjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a mascarponet. Jól kidolgozzuk, hagyjuk teljesen kihűlni. A piskótát visszarakjuk a formába, majd ráhalmozzuk a pudingot. Megszórjuk zsemlyemorzsával és rárakjuk az epret. Behűtjük. A csomagolás szerint elkészítjük a zselatint, és még langyosan ráöntjük az eperre.
Előmelegítjük a sütőt 175 °C- ra. Felkockázzuk a vajat – egy kockát belőle felhasználunk a tortaforma kikenéséhez. Egy kis edényben, alacsony hőmérsékleten (vagy egy pohárban a mik...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű.tészta TOJÁSOKAT KETTÉ VÁLASZTJUK...A SÁRGÁKAT JÓL KIKEVERJÜK A CUKORRAL...A FEHÉRJÉT KEMÉNY HABBÁ VERJÜK...A KIKEVERT SÁRGÁKHOZ HOZZÁADJUK A LISZTET MAJD ÓVATOSAN BELEFORGATJUK...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.Közben beleszórunk 15 dkg cukrot,1 cs vaníliás cukrot.A tojássárgákat egyenként a habba dolgozzuk,majd beleforgatjuk a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A dióbelet egy tepsire rakjuk és forró sütőben pár percig pirítjuk. 2. Amikor kihűlt, éles késsel durvára törjük. 3. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű