Tészta: /nagyobb muffinformában 28 db lesz belőle/
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
30 dkg liszt
1 tojássárgája
reszelt citromhéj
vanília
só
egy teáskanál sütőpor
Krém:
1/2 l tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
3 evőkanál mascarpone
gyümölcsök
tortazselé
A tészta hozzávalóiból gyúrt tésztát készítünk. Amíg elkészítjük a krémet, addig a tésztát a hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a muffinformába helyezzük, úgy, hogy a pereme kb 1 cm magas legyen. Villával megszurkáljuk, majd a 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. A pudingporból, tejből, cukorból a csomagolás szerint pudingot készítünk. Ha langyosra hűlt, beledolgozunk 3 evőkanál mascarponet. A krémmel megtöltjük a tortácskákat, majd ráhelyezzük a gyümölcsdarabkákat. Tortazselét készítünk, és a gyümölcsöt bevonjuk vékonyan.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 20 x 25 cm-es tepsit (26 cm-es tortaformában is készíthető) sütőpapírral kibélelünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszoros...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű