menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi aprósüti - isler


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


37 dkg liszt
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
2 egész tojás
25 dkg margarin
A ragasztáshoz: lekvár
A tetejére: olvasztott étcsoki és durvára vágott,pirított dió

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk belőle. 180 fokos előmelegített sütőben kb.10-15 percig sütjük. Lekvárral összeragasztunk 2 korongot és a tetejét olvasztott étcsokiba mártjuk,pirított dióval megszórjuk.

Karácsonyi aprósüti - isler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsos-csokis csillagok
Narancsos-csokis csillagok

A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A vajat, a cukrot robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a narancs héját és a frissen fac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi Bayley’s bögrésen - gasztroajándék (Rupáner)
Házi Bayley’s bögrésen - gasztroajándék (Rupáner)

1. A tejszínt melegítsük a tejjel egy közepes lábasban. Nem kell forrnia! 2. Ezután a cukrot egy kisebb fazékban karamellizáljuk, vagyis kis fokozaton, kevergetés mellett addig me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulyka fahéjjas sült almával
Pulyka fahéjjas sült almával

A pulykahúst megmossuk, bekenjük a fűszerekkel és olajjal kikent sütőtálba tesszük. Beborítjuk a vékonyra szelt baconnal. A megtisztított lilahagymát negyedekre vágjuk és körberakj...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zsályás sertésszűz fetával és sültpaprikával
Zsályás sertésszűz fetával és sültpaprikával

A sertésszüzet 2 centi vastag szeletekre vágjuk, tenyérrel kissé lelapítjuk a szeleteket, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy grill serpenyőben olíva olajat forrósítunk, beled...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk