60 dkg liszt
3 dl langyos tej és víz keveréke
4 evőkanál olaj
só
1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
2 nagy pohár tejföl
só
bors
fokhagyma
lilahagyma
szalonna
füstölt kolbász
sajt
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük langyos helyen. Ha megkelt ketté osztjuk, két tepsit kiolajozunk és belesimítjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás, borsos tejföllel, rárakjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt lilahagymát és kolbászt. Megszórjuk vastagon sajttal és 200 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Nagyobb kockákra vágjuk és már lehet is falatozni.
Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, majd a megkelt élesztővel, a maradék tejjel és az olajjal sima tésztát dagasztunk. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt pici cukorral a kefirben futtatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,majd mehet bele a 2 tojássárgája,az 1 kis doboz kefír az élesztővel és a só... 2-3 ek tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézzel kell összeállítani, nem kell sokáig gyúrni, csak amíg a hozzávalók elvegyülnek. Kánikulában érdemes egy fél órára a hűtőbe tenni, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Egyébként...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű