1 tojás
2,5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
20 dkg málna
2 ek. porcukor
1 ek. keményítőliszt
vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük, jól összekeverjük és egy kisebb tepsiben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, ketté vágjuk, megkenjük málnakrémmel. Tetejét megszórjuk porcukorral és felkockázzuk. Málnaszemekkel díszítjük.
Málnakrém: A málnát megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral. Villával összetörjük. Feltesszük főni lassú tűzön. A keményítőlisztet elkeverjük fél dl vízzel. Ha felforrt a málna, hozzáadjuk a lisztes keveréket, 1-2 percig még főzzük. Ha kihűlt megtöltjük a piskótát vele.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, annyi tejfölt teszek hozzá, hogy jó nyújtható tésztát kapjak. Legalább egy órát letakarva pihentetem, addig elkészítem a tölteléket. A tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk tejben egy kevés liszttel. A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük. A liszthez hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű