menu

Családireceptkönyv.hu

Marhahúsleves


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szegye
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 db zeller
1 db karalábé
pár db kelbimbó
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma

egész bors
szegfűbors
sáfrány
petrezselyem és zeller zöldje
gyömbér



Elkészítés:


A húst a zöldségekkel, fűszerekkel egyszerre feltesszük főni hideg vízben. Ha felforr a habot leszedjük és a levest lassan kb 3-4 órát főzzük. Időközben ha kell, utánaízesítjük. Cérnametélttel, kis kocka tésztával tálaljuk.
Én szoktam erőlevest is készíteni ezekből a hozzávalókból. Mindent felteszek hideg vízben főni, kivéve a húst. Amikor felforr, akkor teszem bele a húst, ilyenkor már nem is kell a habot leszedni, mivel nem engedi ki a hús a levét. Ugyanúgy főzöm, mint a hagyományos húslevest tovább.

Marhahúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Gombakrémleves 1
Gombakrémleves 1

Megtisztítjuk a gombákat. Kb. 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és egy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Tejszínes málnaleves
Tejszínes málnaleves

A megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a c...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tárkonyos leves rozscipóban
Tárkonyos leves rozscipóban

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, rádobom a falatnyi csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom, majd fedő alatt félpuhára párolom. Ezalatt megtisztítom a zöldségek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
LENCSEGULYÁS
LENCSEGULYÁS

Elkészítés: A lencsét előző este átválogatom, bő vízbe áztatom, lehetőség szerint a vizet többször cserélem a felhasználásig. Forró zsiradékban a vöröshagymát megfonnyasztom, be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk