menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes hús, hercegnő burgonyával


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg lapocka
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál olaj
2 evőkanál méz
só bors

1 kg burgonya
10 dkg vaj
3 tojássárgája

szerecsendió


Elkészítés:


A pác hozzávalóit összekeverem, majd belerakom a húst legalább 12 órára. Majd mehet a tepsibe, pici vizet aláöntök, letakarom alufóliával. Kb 1 órát párolom, majd leveszem a fóliát és még pirítom mindkét felét 15-15 percig.
A burgonyát felkockázom, megfőzöm sós vízben. Ha megfőtt krumplinyomóval összetöröm, hozzáadom a vajat. Ha langyosra hűlt hozzáadom a tojássárgát, sót, szerecsendiót. Majd nyomózsákba teszem és kis rózsákat nyomok a sütőpapírral bélelt tepsire. 220 fokon fél óra alatt szép aranyszínűre sütöm.

Mézes hús, hercegnő burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Töltött dagadó
Töltött dagadó

A tojásokat megfőzzük, majd a szeletelővel hosszában és keresztben is átvágjuk. Így apró kockákra hullanak. Ha nincs szeletelőnk, reszelni is lehet. A zsömlét felszele...

Elkészítési idő: 165 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kaporszószos húsgombóc
Kaporszószos húsgombóc

Sertéscombot (1 kg) használtam, amit kétszer ledaráltam, egy fej vöröshagymával és 4 cikk fokhagymával együtt. A húst fűszereztem sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Mámoritó husgombócok
Mámoritó husgombócok

A húst, a rizst, az apróra vagdosott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, fűszerezzük és jól összegyúrjuk. Ételízesítős, forró vízbe kisebb gombócokat engedünk, majd lassú tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Hagymás tarja római tálban
Hagymás tarja római tálban

1. Kissé kiverjük a húst, besózzuk, vastagon bekenjük mustárral, megszórjuk a fűszerkeverékkel. 2. Egy tál aljára kevés olajat öntünk, belehelyezzük a hússzeleteket, majd meglocs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk