menu

Családireceptkönyv.hu

Muszaka


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg darált sertéshús
50 dkg főtt burgonya
2 db padlizsán
50 dkg paradicsom
6 dl tej
4 dkg vaj
2 ek. liszt
20 dkg reszelt trappista sajt
1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
őrölt paprika

bors
fahéj
paradicsomsűrítmény
édeskömény
olaj

Elkészítés:


A hagymát az olajon megfuttatom, majd ráteszem a húst, lepirítom. Adok hozzá fokhagymát, őrölt paprikát, paradicsomsűrítményt, egy fél édesköményt kis kockára vágva. Fűszerezem, megszórom gondolatnyi fahéjjal, felöntöm kevés vízzel és kb fél órát főzöm. Közben elkészítem a besamelmártást. A vajon megpirítom a lisztet, felöntöm tejjel, sűrű mártássá főzöm lassú tűzön állandó keverés mellett. Ha kész, ízesítem borssal, sóval, szerecsendióval és végül belekeverem a reszelt sajt felét. A burgonyát egészben, héjában sós vízben megfőzöm, majd megpucolom és fél cm vastag karikára vágom. A padlizsánokat hosszában vékonyan felszeletelem, besózom és egy szűrőre teszem, hogy a levét kiengedje. Kb. fél óra. Utána lemosom a sót, a padlizsánszeleteket papírtörlőre rakom, hogy szárazra töröljem. Grillserpenyőben minimális olajon lepirítom mindkét felüket. Közben forralok vizet és a paradicsomokat az alján keresztbe bevágom. Majd a forró vízbe dobom pár percre, már nem főzöm. Utána szépen lehúzom a héját és fél cm vastagra felkarikázom. Jöhet az összeállítás:
Egy jénai edényt vékonyan kiolajozok, rárakom a felkarikázott burgonyát. Egy soron teszek rá padlizsánt, majd a húst. Most jön a besamelmártás egyharmada. Majd ismét padlizsán és a mártás egyharmada. Itt rárakom a paradicsomkarikákat, majd a megmaradt mártást és megszórom a maradék sajttal. 190 fokon kb. 25-30 perc alatt kész.

Muszaka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes gombás sült
Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Tejszínes gombás sült

A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalontüdő zsemlegombóccal
Szalontüdő zsemlegombóccal

A jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Velővel töltött borda
Velővel töltött borda

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés étolajon lepirítjuk. Velőrózsát a hártyájától megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymához öntjük. Tovább pirítjuk, sóval, borssal megh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jóasszony szelet
Jóasszony szelet

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk