40 dkg edami vagy trappista sajt
40 dkg prágai sonka
3 tojás
liszt
zsemlyemorzsa
hurkapálca
A sajtot és a sonkát egy kb 1 cm vastagra felszeletelem. Utána egyforma kb 4x4 cm-es négyzetre vágom, majd felváltva hurkapálcára szórom fel. Ha elkészült, akkor a szokásos módon panírozom, de duplán. Liszt, tojás, zsemlyemorzsa, tojás, zsemlyemorzsa. Majd olajban kisütöm, legjobb módszer a fritőz, de én úgy szoktam, hogy hagyok nagyobb hurkapálcát a két végén a serpenyőbe úgy teszem, hogy ne érjen le az aljára.
Ha elkészült ferdén két felé vágom, sült krumplival, rizi-bizivel krumplipürével nagyon finom ebéd, vacsora. Nem a megszokott módon elkészített sonkával töltött rántott sajt.
A zöldségeket tisztítsuk, pucoljuk meg, vágjuk össze, majd aprítsuk össze. Egy lábasban melegítsünk olajat, majd kezdjuk el rajta dinsztelni az aprított zöldségeket. Sózzuk, morzso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból a szokott módon palacsintatésztát keverünk, majd kiolajozott serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat. Apró kockára vágjuk a gépsonkát, egy kevés olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzafejeket leöblítjük, citromot megmossuk. Citromot belefaacsarjuk az 5 l vízbe, majd felkarikázzuk. 3 óra múlva kivesszük a citromhéjakat az italból.
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA töltelékhez a laskagombát és a sonkát felaprítjuk, majd a vaj és olaj keverékén megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és kakukkfűvel. A tojást felverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű