1 kg zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
só
kapor
tejföl
tejszín
keményítőliszt
Zöldbabot felteszem főni hideg vízben, egy gerezd zúzott fokhagymával és egy kis fej egész vöröshagymával. Ízlés szerint sózom és kaprot apróra vágok bele. Ha roppanósra főtt, akkor elkeverek egy tejfölt és egy tejszínt kevés étkezési keményítővel, és ezzel behabarom, azaz sűrítem a főzeléket. Ha felforr, pici ecettel ízesítem. Hagymát kiveszem belőle és már lehet is tálalni.
A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját kivágjuk, a levelekre szedjük, kivágjuk belőlük a vastag ereket, és csíkokra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, fűszerezzü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágjuk, majd felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje. (A sűrített paradicsomot előzőleg simára keverjük a vízzel.) Ezután s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget megtisztítjuk, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Még egészségesebb, ha nem vízben, hanem gőzben főzzük ki egy gőzölő edényben. A puhára főtt zöldséget leszűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű