32 dkg liszt
3 tojás
1 cs. sütőpor
300 g tejföl
2 púpozott ek. cukor
olaj a sütéshez
A tejfölt egy edénybe öntjük, elkeverjük benne a cukrot, egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
Majd a végén hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Egy galuskára hasonlító tésztát kapunk.
Ne várjuk azt, hogy ne ragadjon, mert nem kenyértészta lesz, ezért ne adjunk hozzá sokkal több lisztet, mint amennyit a recept ír.
Forrósítsuk fel az olajat, de kis lángon süssük őket. Kanállal kis golyókat szaggatunk a tésztából. Ha nem ér le az edény aljára, akkor szépen magától meg fog fordulni és így nem kell forgatni.
Lekvárral vagy porcukorral, esetleg kakaóporba hempergetve tálaljuk.
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,3 cipót formálunk. 2. Egy cipóba a kakaóport bele dolgozzuk. 3. Kinyújtjuk egyenként. 4. Egy tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk. 5...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szilvákat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra. Szitáljuk bele a keverőtálba a sütőporral elkevert lisztet, a porcukrot, és a feldarabolt vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lereszelem az almát, hagyom lecsepegni. Majd utána hozzáadom a porcukrot, fél citrom héját, legalább fél citrom levét és a fahéjat 2. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az összetevőket begyúrjuk, a hűtőbe tesszük. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, habtejszínt és a likőrt. Hagyjuk állni tíz percet. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű