50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
20 dkg olvasztott méz
25 dkg margarin (ez is olvasztott)
1 db tojás
A hozzávalókat összegyúrom. Minimum egy éjszakát hűvös helyen hagyom, másnap vékonyra nyújtom és szaggatom.
Azonnal puha, jó formatartó. Fémdobozba rakva sokáig eláll.
1. A kekszet ledaráljuk. 2. Hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a kakaót. 3. Hozzáadunk annyi tejet, hogy formázható tésztát kapjunk. 4. 30 percig pihentetjük, majd nedves kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban . A kókusztejet felmelegítjük, összekeverjük a citromlével, kókuszzsírral majd hozzáadjuk a száraz keverékhez. Sütőpapírral kib...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElőször a vajat és a porcukrot dolgozzuk össze, utána a gesztenyemasszát, rumot, kakaót, darált kekszet és a tejet (előfordulhat, hogy pár evőkanállal több kell) is keverjük hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis lábasban először a cukrot és a kakaóport keverd össze Adj hozzá két kanál tejet és ezzel is nagyjából keverd össze Lassú tűzön kevergesd. Furcsa lesz, mert alig van benn...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű