40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tejföl
1 tojássárgája
10 dkg vaj
1 teáskanál só
olvasztott vaj a kenéshez
sajt, köménymag a tetejére
A lisztet, sütőport, vajat tojássárgáját, sót, tejfölt egy tálba tegyük. Az egészet jól összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk és rudakra vágjuk. Papírral bélelt tepsire tenni és a tetejét olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal vagy köménymaggal.
Először a hagymát csipetnyi sóval pirítsuk meg a kókuszolajon. (Maradhat roppanós, a sütőben majd megpuhul.) Ha elkészült, hűtsük langyosra. Tészta elkészítése: Külön edényben...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűLereszeljük a káposztát, és kevés vizen kicsit pároljuk, majd ha elfőtte a vizet, dinszteljük, mint a káposztás kockánál. Félretesszük. Ezután megfuttatjuk az élesztőt, és a hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg vastag, halványbarna hab képződik a folyadék tetején. Apróra vágjuk a káposztát, amelyből előzőleg kinyomkodtuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles vajas tésztából 2 mm vastag, fél cm széles, 20 cm hosszű csíkokat vágunk, és pereceket formálunk belőlük. Ezeket ragasztott részükkel lefelé megnedvesitett pléhre rak...
Elkészítési idő: kb.45 perc Nehézség: Könnyű