-9 kanál tej
-2 tojás
-9 kanál cukor
-9 kanál olaj
-1 sütőpor
-liszt annyi hogy jól gyúrható tészta legyen
-1 evőkanál búzadara (ezzel meghintem a lapot)
Töltelék:
-1,5 kg alma
-ízlés szerint cukor
-fahaj
-kevés búzadara
Az almát megpucolom ,megreszelem és megdínsztelem a cukorral és fahéjjal.
A hozzávalókat jól összegyúrom és 2 lapot nyújtok ,egyiket a tepszi aljára helyezem megszurkálom egy villával és megszórom buzadarával ezután beleteszem a megdínsztelt almát ráteszem a másik lapot ezt is megszurkálom.
.Sütőben teszem és 150 fokon 45 percet sütöm miután kész meghintem porcukorral
Az összetevőket gyúrótáblán jól összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és egyik részhez 3 szelet csokoládét, vagy kakaóport gyúrunk. A tésztákat külön- külön félujjnyi vastagra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A puha vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ez egyébként egy kedvenc műveletem, olyan ráérősen szoktam csinálni, pedig még így is három...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a vajat a liszttel és a sóval elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A tészta felét kinyújtjuk (a piteformánál kicsit nagyobbra) és a formába simítjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsis (25*30) kibélelünk folpackkal, majd kirakjuk egy réteg háztartási keksszel. A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, majd felöntjük 1 dl vízzel és hozzáadjuk a cukrot. Felfo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű