- 6-8 kanál cukor
- 7 dl édes vörösbor
- 7 dl meggyszörp
- 4 dl 90° alkohol
- mandulaaroma ízlés szerint.
2 kanál cukrot világosbarnára pirítunk, feltöltjük kevés borral, hozzáadjuk a többi cukrot és felolvasztjuk. Belekeverjük a többi vörösborba, hozzákeverjük az alkoholt, a meggyszörpöt, és ízlés szerint mandulaaromát,
Üvegekbe szűrjük, ledugaszoljuk, és három hétig érleljük.
A bort kiöntöm egy magas edénybe, majd belerakom a cukrot, addig keverem míg el nem olvad. Beleöntöm a szörpöt, az aromát és a vodkát. Ekkor megkóstolom, de ne legyen nagyon édes....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat vízfürdő felett egy tálban a cukorral habosra keverjük. Legyünk óvatosak, ne legyen túl forró a víz, épp csak gyöngyözzön. Dolgozzunk kézi robotgéppel. Pár perc ut...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgzotikus pohárkrém kókuszimádóknak. Keverjük össze a kókusztejet a tejjel, és adjuk hozzá a vaníliát, majd tegyük fel főzni, és hagyjuk állni. A tejhez adjuk hozzá a beáztatott zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lehűtött dinnyét kimagozzuk, daraboljuk, s egy botmixer keverőedényébe dobjuk. Beletesszük a mézet, a mentaleveleket, facsarunk bele citromot, beleöntjük a vodkát, összekeverjük....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű