menu

Családireceptkönyv.hu

Kapros tökfőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg tök
1 hagyma
1 csokor kapor
2 dl tejföl
1 db leveskocka

bors
2 kanál finomliszt
olaj

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon.
A tököt besózzuk, majd kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk, és a hagymára tesszük, átforgatjuk, rátesszük a finomra vágott kaprot, felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi, belemorzsoljuk a leveskockát és puhára megfőzzük.
Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, végül behabarjuk vele a tököt, összefőzzük és ízlés szerint után ízesítjük.

Kapros tökfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
A tökéletes főzelék titka
A tökéletes főzelék titka

A legkevésbé gyakorolt, de a legfinomabb és legegészségesebb sűrítési fajta, amikor a főzeléket a saját alapját képező zöldségfajtájával sűrítjük. Ennek módja, hogy a készül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

A borsót az olajon kicsit megfuttatjuk, a mirelitet felengedés nélkül, ez pár perc. Megszórjuk két evőkanál liszttel, és felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, ízlés szerint édesítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
karfiol főzelék
karfiol főzelék

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Sonkás-spárgás cukkiniszósz
Sonkás-spárgás cukkiniszósz

3 közepes sárga cukkinit jól megsúroltam és héjával együtt darabokra vágtam. Kacsazsíron hagymát dinszteltem, rátettem a cukkinit, 2 gerezd zúzott fokhagymát, és kevés húslevessel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk