1 kg tök
1 hagyma
1 csokor kapor
2 dl tejföl
1 db leveskocka
só
bors
2 kanál finomliszt
olaj
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon.
A tököt besózzuk, majd kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk, és a hagymára tesszük, átforgatjuk, rátesszük a finomra vágott kaprot, felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi, belemorzsoljuk a leveskockát és puhára megfőzzük.
Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, végül behabarjuk vele a tököt, összefőzzük és ízlés szerint után ízesítjük.
A legkevésbé gyakorolt, de a legfinomabb és legegészségesebb sűrítési fajta, amikor a főzeléket a saját alapját képező zöldségfajtájával sűrítjük. Ennek módja, hogy a készül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót az olajon kicsit megfuttatjuk, a mirelitet felengedés nélkül, ez pár perc. Megszórjuk két evőkanál liszttel, és felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, ízlés szerint édesítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 közepes sárga cukkinit jól megsúroltam és héjával együtt darabokra vágtam. Kacsazsíron hagymát dinszteltem, rátettem a cukkinit, 2 gerezd zúzott fokhagymát, és kevés húslevessel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű