menu

Családireceptkönyv.hu

Lucskos káposzta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 kisebb fejkáposzta (friss)
- 50 dkg csontos hús
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor kapor (lehet száraz is)
- olaj v
- 1 kávéskanál csombor
- 2 dl főzőtejföl (Schlagsahne)
- só ,bors bors,ecet ízlés szerint
- 1 kiskanál pirospaprika

Elkészítés:


A húst kb 3 liter vízben odateszem főni,hozzáadom az apróra vágott hagymát ,kaprot,csombort sót és borsot.Addig főzöm míg a hús puhára fő.
Kiszedem a csontokat és beleteszem az apróra vágott káposztát és puhára főzöm.
Közben leszedem a csontokról a húst ,tetszés szerint
felvágom,visszateszem a levesbe beleöntöm a tejszínt
(Schalsahnet)és kb 2 evőkanál ecetet,hagyom összefőljön és megkóstolom.Ha kell még sózom,borsozom.
2 kanál olajjal csomómentesre keverem a pirospaprikát és a levesre öntöm hagyom egyet lobbanjon és kioltom a tűzet.
Jó étvágyat hozzá .

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet lapockából ,oldalasból, füstös kolbászból vagy füstös húsból úgy még finomabb.

Lucskos káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erőleves csigatésztával
Erőleves csigatésztával

Beáztatom a csontokat, közben megtisztítom a zöldségeket. Egy fazékban felteszem a csontot főzni kb 4l vízben. Mikor felforrt akkor leöntöm a levet róla és ismét öntök rá kb 4l viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymaleves
Hagymaleves

Vajon megpároltam 3 fej szelt hagymát, öt gerezd nyúzott fokhagymát. Felöntöttem vízzel, vegeta, bors, leveskocka. Amikor teljesen szét főtt, turmixoltam, egy főzőtejszínt kevertem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos leves
Tojásos leves

Az olajon a lisztet aranysárgára pirítom az őrölt köménnyel,majd rászórom a piros paprikát. Felöntöm egy pohár hideg vízzel. Hozzá teszem a babérlevelet, majd a vörös hagymát is,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojáslevesek
Tojáslevesek

Tojásleves nyáron Zsiradékot megolvasztok, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát adok hozzá,+ 1 babérlevelet ugyan úgy a rántást enyhén zsemleszínűre sütöm, félreveszem a tűzről me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk