menu

Családireceptkönyv.hu

Marha húsleves!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg ritka csont
- 60 dkg marha hús
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db hagyma
- fél zellergyökér
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szelet karalábé
-2 db krumpli
- petrezselyem és zeller zöldje
-10 szem bors
- só
- ételízesitő

Elkészítés:


A húst és a csontot, 4 l hideg vízben felteszem főni lassú tűzön épp csak forrjon. A habot a tetejéről szűrővel leszedegetem. Mikor már nem habzik, beállítom úgy a tüzet, hogy a leves épp csak gyöngyözzön. Fedőt nem teszek rá, végig fedő nélkül főzöm.
Beleteszem a hozzávalókat és kb 1 órát főzöm (míg a hús megfő) Kikapcsolom a tüzet kiszedem a húst és a zöldségeket a levest még hagyom egy kicsit hogy ülepedjen és azután leszűröm .
A levestésztát külön kifőzöm vízben.
A főtt zöldségekkel tésztával és a főtt hússal tálalom,
Tetejére friss petrezselyemzöldet szórok.

Marha húsleves!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mentás zöldborsókrémleves
Mentás zöldborsókrémleves

Fölkarikázzuk az újhagymát. A zöldborsóval és a mentalevelekkel együtt fazékba tesszük, felöntjük a húslevessel, és felforraljuk. Addig főzzük, amíg meg nem puhul a borsó. Félretes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dunai halászlé - OK
Dunai halászlé - OK

1. A karikára vágott hagymát és a halszeleteket a bográcsba rétegesen rakom le. 2. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. 3. Forráskor, ahol buzog, beleszórom a paprika felé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldfűszeres burgonyakrémleves
Zöldfűszeres burgonyakrémleves

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, felöntjük vízzel, Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, sóval, borssal fűszerezzük, 20-30 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Gyöngytyúk  húsleves
Gyöngytyúk húsleves

A húst hideg vízben teszem fel főni. Ha fel forrt a tetejére feljövő habot folyamatosan leszedem. Ha már nem kell habozni, akkor teszem bele a zöldséget és a fűszereket, sót Lass...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk