- 1 kg friss medvehagyma
- 4 szelet szalonna
- 5 gerezd fokhagyma
- 200 ml fözőtejszín (Schlagsahne)
- 4 tojás
- 4 csapott evőkanál liszt
- ecet
- só
- kis fekete bors
- kis cukor
A szalonnát apró kockákra vágom ,kiolvasztom beleteszem az apróra vágott fokhagymát a megmosott feldarabolt medvehagymát .Kissé megdinsztelem sózom és feltöltöm kb 2 l vízzel.
Közben a tojásokat a liszttel pici sóval felverem (ha szükség kis vizet is teszek), megsütöm,mikor már nem forró apró kockákra vágom.
Mikor a medehagyma megfőtt beleteszem a kockázott tojásrántottát.
Kikavarom a tejszínt egy tálban a forró levessel felengedem és a levesben borítom.
Megsózom, borsozom majd annyi cukorral és ecettel ízesítem, hogy kellemesen édeskés-savanykás legyen.
Tetejére tálaláskor lehet szalonnát,kolbászt pirítani.
Jó étvágyat
A húst alaposan mosd meg, a répákat pucold meg, és vágd nagyjából egyforma darabokra. Mosd meg a többi zöldséggel együtt. Rakd a húsos csontot egy nagy fazékba, és töltsd fel legal...
Elkészítési idő: 3:35 perc Nehézség: KönnyűA bordákat 2 l hideg vízben felteszem, felforrás után takarékra veszem. Szűrővel leszedem a habját, 2 kávéskanál sót teszek bele és gyöngyözve főzöm fedő nélkül 1 órát. Lehúzom a t...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KözepesOlajat hevítünk egy lábasban, majd üvegesre pirítjuk rajta a meghámozott, felkockázott vöröshagymát. Ha ezzel elkészültünk, ráöntjük a kockára vágott, megsózott csirkemellet, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megpucolom a hagymát, zellert, burgonyát, sárgarépát és megmosom. 2. A hagymát apróra, a zellert és a burgonyát kis kockákra, a sárgarépát pedig vékony karikákra vágom. 3. A v...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű