-1 fej saláta
-4 szelet szalonna
-5 gerezd fokhagyma
-200 ml tejszín
-4 tojás
-2 evőkanál liszt
-ecet
-só
A szalonnát apró kockákra vágom és kiolvasztom beleteszem az apróra vágott fokhagymát a salátát kissé megdinsztelem sózom és feltöltöm kb 2 l vízzel.
Közben a tojásokat a liszttel és pici sóval felverem , megsütöm,mikor már nem forró kockákra vágom.
Kikavarom a tejszínt egy tálban a forró levessel felengedem és a levesben borítom.
Tetejére tálaláskor lehet szalonnát,kolbászt pirítani....ki szereti lehet ecetet is csöppenteni bele .
1. A tyúkot megmossuk, majd egészben egy akkora fazékba tesszük, amibe majd a többi hozzávaló is belefér. Kb. 3,5 liter hideg vízzel leöntjük, nagy lángon fölforraljuk, és habját s...
Elkészítési idő: 150 min Nehézség: Könnyű1. A zöldséget a forró levesbe tesszük és felforraljuk. 2. Hozzáöntjük a tejet és 20 percig főzzük, míg a zöldség megpuhul. 3. Összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágott hagymát párolunk olajon, aztán rátesszük a gombaszeleteket, ezt is megpároljuk. Felöntjük vízzel, ízesítjük ételízesitővel, vagy leveskockával, só, bors, pirospaprika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Forró zsiradékban a vöröshagymát megdinsztelem, majd rajta a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, hozzáadom a kockázott húst, magas hőfokon jól körbepirítgatom, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű