-6 tojás sárga
-18 evőkanál cukor
-500 ml tej
-500 ml tejszínhab
-300 ml tejszínhab díszítéshez
-2 csomag habfixáló
-4 kis csomag zselatin
-30- 35 db babapiskóta
- 1,5 kg eper
A tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük,a zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk.
Mikor mindkettő langyos össze vegyítjük.
-Felverem a tejszínhabot a habfixáóval és óvatosan belekavarom a fenti krémbe.l
Egy 3 l tálat kibélelek fóliával körberakom eperrel ezután belerétegelem a piskótát a tejszinhabos masszát és epret addig mig elfogy .A tetejére piskóta kerül,hüttőszekrényben teszem mig megdermed.Egy tortástálra borÍtom leveszem róla a fóliát és tejszÍnhabbal bevonom Eperrel diszÍtem
1. A vaníliás pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. 2. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát. 3. Félretesszük, hogy kicsit lehűl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kenjük ki vajjal, és szórjuk be darált mandulával. Elkészítés A meghámozott almákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházukat....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a margarint, és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, egy evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű