- füstös húsos csont
- 1 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 8-10 db közepes krumpli
- kis füstölt szalona
- ecetes tárkony,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál liszt,
- 200 ml tejföl vagy egy csésze tej
- só
- örölt bors
Kb 3 liter hideg vízbe odateszem főni a megmosott füstölt húsos csontot, az apróra vágott hagymával együtt. Miután megfőtt, az apróra vágott krumplit és a reszelt sárgarépát is beleteszem. Mikor már készre főtt, kivesszük a húst leszedem a csontról, belevágom a tárkonyt, és néhány percig lassú tűzön főzöm. Közben a szalonnát apró kockára vágom , megpirÍtom, meghintem pirospaprikával, és a leveshez adom. A tojás sárgáját elkavarom a liszttel éstejföllel vagy tejjel, besűrítem ecettel sóval borssal ízesítem lehet a tárkonyecettel is.
A húst megtisztítom és pörköltnek való kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, és egy lábasban, olajon megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, akkor félrehúzom, pirospaprikával...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom. A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés A cukkinit meghámozom, a magokat eltávolítom, és apró kockákra vágom. Kevés olívaolajon párolom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Kb. 20 percig főzöm majd kaporral és Vega...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázzuk a csülköt, és a kolbászt Ha túl savanyú a káposzta, egy kicsit leöblítjük, majd bő vízzel, babérlevéllel, a felkockázott füstölt csülökkel és a füstölt kolbásszal fel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű