menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött karalábé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg darált sertéshús
- 8 db kissebb karalábé
- 1 hagyma
- 12 dkg rizs
- 2 tojás
- bors
- só
- 6 dl tej
- 3 ek liszt
- 4 dkg zsír
- 2 dl tejföl
-1 petrezselyemzöld

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
A rizst hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük.
A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.
A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen.
A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk.
A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad a töltelékből,ez előre leforázott karalábélevelekben töltjük vagy gombócokat formálunk belölük.
Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat,töltelékeket!!!! közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 6 dl tej és 6 dl víz keverékével, beleszórunk kicsi sót és feltesszük főni.
A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
A petrezselymet felaprítjuk.
Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult (kb 50 perc alatt), kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.
Rántás : a lisztet a zsírral világos zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük kb 3 dl hideg vízzel és berántjuk a szószt.
Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket
Szakács: Éva

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu

Töltött karalábé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Fasírt muffin formában sütve, fürjtojással, reszelt
Fasírt muffin formában sütve, fürjtojással, reszelt

Elkészítem a fasírtot, kis golyókat formázok, a közepébe nyomok egy fürjtojást, belerakom a vékonyan kiolajozott muffin sütőbe és megsütöm 180 fokon, mikor megsült a tetejét megszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Cukkinis csirke
Cukkinis csirke

Cukkinit hosszában pucoloval csikokra izélem, sozom 20 percig hagyom állni aztán kinyomkodom. Csibéhez hozzadom a cukkinit, paradicsomot, sot, borsot, fokhagymaport. Olajba tesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Márti
Gombás rakott hús
Gombás rakott hús

Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel keresztirányban úgy, hogy a kétoldalt kilógjon a szalonna. 3 szelet karajt kiveregetünk, sózzuk, majd lisztbe, a 2 felvert tojásba és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Magyaróvári sertésszelet
Magyaróvári sertésszelet

A husi: A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom és lisztbe forgatom. A gomba szeleteket kevés olajon megpárolom, a hús szeleteket forró olajba megsütöm, majd egy tepsibe t...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk