menu

Családireceptkönyv.hu

Varga Béles


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 csomag leveles tészta
- 30 dkg cérnametélt vagy bármilyen tészta
- 50 dkg tehéntúró
- 5 dkg mazsola
-100 ml tejföl
- 2 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliacukor
- reszelt citromhéj vagy citromlé
+1tojás a tetejét megkenni

Elkészítés:


A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük a vajjal és hagyjuk kihűlni.
A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kicsit összetörjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukort, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, tojások sárgáját és a mazsolát, majd alaposan összekeverjük.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük.

Ha kihűlt a vajas tészta, akkor hozzákeverjük a túrós habos masszához, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és bele helyezzük a réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befedje.

Lekenjük olajjal, majd szintén ráhelyezünk egy lapot, majd így a harmadikat is.

Ezután ráöntjük a réteslapokra a tésztás-túrós masszát és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.

A töltelék tetejét is befedjük réteslappal, majd megkenjük olajjal és egy másik lapot teszünk rá. Ezt szintén megkenjük olajjal, majd jöhet a harmadik.

A harmadik réteslap tetejét lekenjük felvert tojással, majd közepes hőmérsékleten 35-40 percig sütjük. Sütőből kivéve langyosra hűtjük , majd megszórjuk a tetejét porcukorral.

Varga Béles

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés-kefíres süti
Bögrés-kefíres süti

Elektromos kézi keverővel szép egyenletesre kevertük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe öntjük. Mehet tortaformába is, de tovább kell sütni, hogy a felemelkedett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Madártej
Madártej

A madártej elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben fél perc alatt először az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Anđeoske oči
Anđeoske oči

Pomiješati brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i sol u multipraktiku. Dodati maslac i kad se dobije mrvičasto tijesto, dodati žumanjke. Ako se tijesto mrvi, dodati 1 žli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karemellás szelet
Karemellás szelet

20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dl olaj, fél cs sütőpor, 2 db 3 az 1-ben kávé, 1 dl étolaj, 4db tojás krém: 2 cs karamell pudingpor, 5.5 dl tej, 20 dkg margarin, 15 dkg c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk