2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő. 75 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csapott evőkanál só, 4 tojás sárgája, 1 evőkanál vaníliás cukor, fél dl étolaj, kevés langyos tej a dagasztáshoz. Öt nagyobb alma, 1 kávéskanál őrölt fahéj, a sütéshez olaj. A tetejére fahéjas porcukor.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, sót, a tojások sárgáját, és a vaníliás cukrot. Langyos tejjel összeállítjuk a tésztát. Közben kevés olajat is hozzádolgozunk. Fakanállal jó hólyagosra dagasztjuk.
Az almákat lereszeljük, levét kinyomjuk, és a tésztába keverjük. Őrölt fahéjjal ízesítjük.
Meleg helyre félretesszük kelni.
Bő olajat hevítünk, ebbe szaggatjuk olajos kanállal a fánkokat. Mindkét oldalukon szép aranyló barnára sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral megszórjuk.
A vajat mikrohullámú sütőben melegítsük folyékonyra. A lisztet keverjük el a cukorral, sóval, és a sütőporral. Ennek a keveréknek a közepébe öntsük a vajat, és tej felét. Habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük. Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyárinál finomabb, szebb - és sokkal küzdelmesebb. Az öntudatos karácsonyfadíszítő egy percet sem habozik, ha döntenie kell, hogy boltban kapható, vagy saját készítésű hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból könnyen dolgozható tésztát készítünk,ha szükséges még tejfölt adunk hozzá.Négybe vágva hűtőben pár órát állni hagyjuk. Addig elkészítjük a töltelékeket,ha meghül a...
Elkészítési idő: hosszú Nehézség: Közepes