menu

Családireceptkönyv.hu

HAGYMÁS ROSTÉLYOS


Írta:

Elk. idő: 45 perc+1 éj.
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szelet rostélyos vagy hátszín
3 evőkanálnyi mustár
4 fej közepes vöröshagyma
15 dkg liszt
só, frissen őrölt bors
olaj

Elkészítés:


A húsokat tisztítsd meg, majd a kedvenc klopfolóddal finoman ütögesd meg, ne verd szét, csak annyi kell, hogy a rostok lazuljanak kissé. Öt-hat evőkanál olajat keverj össze a mustárral, majd ezzel kend be a szeleteket, aztán egy dobozban tedd őket a hűtőbe legalább egy éjszakára, az se baj, ha akár két-három napig tudnak pácolódni. Amikor letelt a pácolásra szánt idő, a szeleteket sózd és borsozd meg, majd egyik felüket mártsd lisztbe, és pár evőkanálnyi forró olajban pirítsd meg mindkét oldalukat.
Ha ezzel kész vagy, és szépen megpirultak, szedd ki őket egy tálra, és fedd le alufóliával. A hagymát karikázd fel, forgasd meg alaposan lisztben, majd süsd ki az olajban, ügyelve, hogy ne égjen oda. Ha ez is kész van, halmozd a húsra, és már fogyaszthatod is a hagymás rostélyost.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lapocka - Hajdúsági tokány
Lapocka - Hajdúsági tokány

1. A felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát, a felcsíkozott húst. 2. Ehhez adjuk az összepréselt fokhagymát, a fűszereket és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veronika
Töltött gomba
Töltött gomba

1. A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Hamburger Jamie Olivertől
Hamburger Jamie Olivertől

1. Húst, összetört kekszet, sót, borsot, tojást, mustárt, petrezselymet összedolgozzuk, 6-7 húspogácsát formálunk belőle. 2. Egyenként megkenjük olajjal a húspogácsa 2 oldalát, gr...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bélszínszelet barna mártással
Bélszínszelet barna mártással

A csontokat egy tepsibe tesszük, magas hőfokon, alaposan megpirítjuk őket kb. 1 óra alatt. Kristálycukrot karamellizákunk, beletesszük a paradicsompürét, a hagymát és a szeletelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk