Négy személyre: 50 dkg marhalábszár, 10 dkg kolozsvári szalonna 20 dkg vöröshagyma, 30 dkg tarhonya, 1-2 szem burgonya, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 dl fanyar vörösbor, 1 dl húsleves, 1/2 dl konyak, 6 dkg zsír, só, fekete bors, pörköltkrém, pörköltkocka
A szalonnát vágd fel apró kockákra és pirítsd meg kevés zsíron. A hagymát kb. 0,5 cm-es kockára vágd és fonnyaszd meg a szalonnán. Ha kész, tedd rá a kockára vágott húst, szórd meg vékonyan borssal, és addig süsd, míg levet nem enged. Ekkor megszórod a pirospaprikával és felöntöd vörösborral úgy, hogy éppen csak ellepje. Ezután beleteszed a zöldpaprikát és a paradicsomot, pörköltkrémet és pörköltkockát, és kislángon, fedő alatt majdnem teljesen puhára főzöd. Főzés közben négyszer-ötször meg kell keverni, ha szükséges, feltölteni a húsléből, hogy a lé éppen csak ellepje a húst. Amikor a hús már félig megpuhult, ráöntöd a konyakot és a maradék lét, és így főzöd puhára, majd ízlés szerint megsózod. Amíg a pörkölt rotyog, a tarhonyát kevés zsíron, sűrűn kevergetve pirítsd jó sötétbarnára (vigyázz, meg ne feketedjen, mert akkor kidobhatod). Öntsd fel kétszer annyi vízzel (húslével), mint a tarhonya sütés előtti térfogata, tedd bele a kis (1-1,5 cm) kockákra vágott krumplit, és kevergesd, míg fel nem forr. Ekkor az egészet borítsd bele a pörköltbe és lefedve, kislángon, gyakran kevergetve főzd, amíg a tarhonya megpuhul. Előfordulhat, hogy akármeddig aszalgatod, a tarhonya nem dagad, nem puhul tovább. Ekkor kis vizet kell hozzátölteni. Amíg ízelgeted a tarhonyát, hogy puha-e már, ha kell még bele só, ne habozz beletenni. Sajátosan finom ízű étel, én egyszerűen imádom. Adhatod kovászos uborkával, uborkasalátával, de friss káposztasalátával a legjobb. (Sokkal finomabb, mintha köretnek főznéd a tarhonyát a pörkölthöz, mert így a pörkölt ízeit szívja fel a tarhonya.)
A lábszárat leinazzuk, majd 2 X2 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egy fazékban, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és a tv paprikát. Tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSauté the mushrooms in butter until the juices run, then season with salt and pepper and nutmeg. Reserve. Remove the sinews from the livers. Lightly poach the livers in simmering w...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az olajat felforrósítom és üvegesre pirítom benne a hag...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűSmashed - összenyomott - burger: A húspogácsa vékonyra összenyomott,nagyon magas hőfokon van sütve,ezért nagyon finom pörzsanyag képződik. Meg grillezzük a kápia és kaliforniai p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes