Tészta:
9 tojás
9 ek cukor
9 ek dió
4 csapott kanál zsemlemorzsa
1 cs sütőpor
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
kakaópor
10 dkg darált dió
1/2 dl rum
Tészta:
A tojássárgáját, a cukorral, a dióval, zsemlemorzsával és sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és hozzáadjuk a kikevert masszához.
Krém:
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd ízlés szerint kakaóport adunk hozzá, végül a darált diót és rumot.
A tésztát megkenjük a krémmel majd felgöngyölítjük, a tetejét dióval megszórjuk.
Mindent jól összekeverünk, a tejszínt felverve, a csokit reszelve. 1-2 órára zárt dobozban fagyasztóban pihentetjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk, beleszitáljuk a lisztet, kakaóport és egyneművé gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsomómentesre keverjük, fél órára hűtőbe tesszük, majd kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szükséges anyagokat összegyúrjuk és vékonyra sodorjuk. A kisodort tésztát be kell kenni a 10 dkg olvasztott zsírba összekevert 9 dkg liszttel. Ezután a tészta két olda...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes