menu

Családireceptkönyv.hu

Méteres kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


39 dkg cukor
6 db tojás
1 dl olaj
1 dl meleg víz
39 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Barna tésztához:
3 dkg kakaópor
2 ek olaj
2 ek meleg víz

Krém:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
4 ek rum
4 dl tej
1 cs puncspuding

Máz:
7 k kakaó
7 k cukor
4 k tej vagy víz
10 dkg margarin

Elkészítés:


Tészta:
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadni kanalanként az olajat és a vizet, a lisztet és sütőport, végül a habbá vert tojásfehérjét.
A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez kakaóport és 2 ek olajat és 2 ek meleg vizet keverünk.
Őzgerinc sütőben lassan sütjük.

Krém:
A tejben a pudingot megfőzzük és a vajas krémmel vegyítjük.
(Mindig a főzött krémhez adagolom a vajas krémet!)

Máz:
A hozzávalókat felfőzzük és tűzről levéve margarint belekeverve, a megkent tésztára öntjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sára
Vegán csokitorta
Vegán csokitorta

Add all of the dry ingredients to a large bowl and whisk together. In a separate medium-sized bowl, whisk together all of the wet ingredients. Pour the wet ingredients into the d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar birsalmasajt kicsit másképp
birsalmasajt kicsit másképp

A birsalmákat megmostam, feldaraboltam, magházat kivájtam /a héja maradt/ Lereszeltem Egy lábosban kis lángon elkezdtem főzni. Közben megpucoltam az almát és a körtét. Felkocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzercsiga
Linzercsiga

A lisztet összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Külön-k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túrós-epres desszert
Túrós-epres desszert

Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A túrót összetörjük, és a tejföllel együtt egy tálba öntjük, összekeverjük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, a reszelt citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk