50 dkg sertéstarja (4 szelet)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 dl olívaolaj
1 ek mustár
1 ek mustármagos mustár
2 gerezd fokhagyma
1 ek oregánó
1 ek fűszerpaprika
1 ek őrölt fűszerkömény
A húsokat megtisztítjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A páchoz egy tálkába öntjük az olívaolajat, a mustárokat, majd sorban a fűszereket és reszelt fokhagymát. Alaposan elkeverjük, majd egy ecset segítségével vastagon bekenjük vele a tarják mindkét oldalát.
Egy zárható dobozba tesszük a szeleteket, lezárjuk, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Egy grillserpenyőbe kevés olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük, és 150 fokon, oldalanként 20-20 percig sütjük.
A lapockát megmossuk és leitatjuk róla a nedvességet. Meglocsoljuk étolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjátok őrölt fűszerköménnyel. Behelyezzük egy tepsibe és 230 fokon sü...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Könnyű1. 1 kg karaj kicsontozva, majd hosszú hegyes késsel közepébe nyílást vágunk. 2. A kemény tojásokat összedaraboljuk, az újhagymát kevés olajon megpároljuk és hozzákeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A zsír felét felhevítjük, beleteszünk 1 fej apróra vágott hagymát, kissé megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a káposztát azonnal beletesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát felkockázzuk, egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a hagymát, és az almát. Ha megfőtt, edényekbe kimérjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű