menu

Családireceptkönyv.hu

Répatorta vegán sajtkrémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK
- 2 csésze liszt
- 1 csésze cukor (legjobb a durva barnacukor, demerara vagy nádcukor)
- 1 csipet só
- 1 tasak sütőpor
- egy-két csipet fahéj, gyömbér, szerencsendió
- 2 nagyobb répa apróra reszelve
- egy marék mazsola vagy aszalt áfonya és egy marék dió összetörve (ez a kettő nem közelező)
- fél csésze étolaj
- egy csésze narancslé (ha nincs, víz is oké)
- jót tesz neki egy kis vanilia aroma is, de ha nincs, nem baj

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagy tálban, egy kisebben pedig a nedveseket. Utóbbit ntsd a száraz összetevőkbe, és keverd át, ha túl száraz, adj hozzá még vizet vagy narancslevet. Olyan állagúnak kell lennie, mint a hummusznak kábé, vagy egy nagyon sűrű főzeléknek, ne nagyon follyon. Bélelj ki sütőpapírral egy tortaformát, és öntsd bele a masszát.
3. Süsd olyan 40 percig, de 30 perc után már ellenőrizd, hogy nem pirul e nagyon a teteje. Ha igen, takard le alufóliával. Ne tarts hosszan nyitva a sütőt, mert kihül. :)
4. Szedd ki a papír kilógó fülénél fogva a formából, és tedd rácsra hülni. Mikor meghült valamennyire, borítsd a tenyeredbe, és a másik kezeddel húzd le az aljáról a papírt, és tedd egy tortatálra, vagy nagy tányérra.
5. A vegán krémsajtot bioboltban vásárolhatod, tofukrém is jó, de ha nincs más, 3 evőkanál porcukorba cseppents pár csepp citromlevet, és egy kiskanál vizet, és keverd össze, de vigyázz, ne legyen nagyon folyós, máz szerű legyen. Ha kihült a torta, csak akkor tedd rá, különben leolvad róla. A széleket díszítheted dióval vagy narancshéjjal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
ВАНИЛЬНОЕ ВЕНСКОЕ ПЕЧЕНЬЕ
ВАНИЛЬНОЕ ВЕНСКОЕ ПЕЧЕНЬЕ

1. Сливочное масло взбиваем с сахарной пудрой и солью до кремообразного состояния. 2. Добавляем белок и ванильную эссенцию и снова взбиваем. 3. Добавляем муку и замешиваем (м...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis zabkeksz
Csokis zabkeksz

Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra. 2 A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. 3 A vajat a mézet és a csokoládét megol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Hamis leveles tészta (tojásmentes)
Hamis leveles tészta (tojásmentes)

A lisztben elkeverjük a csipet sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a meleg vizet + az ecetet és alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk gombóccá. Becsomagolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cappuccino szelet sütés nélkül
Cappuccino szelet sütés nélkül

A tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk