Tészta:
25 dkg liszt
5 dkg vaj
1 dkg szalalkáli kevés tejbe ( 1 dl ) vagy 1.5 dl feloldani
3 ek porcukor
1 tojás
Töltelék:
12 dkg porcukor
15 dkg vaj
3 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás puding megfőzve
Könnyen gyúrható tésztát készítünk 3 részre osztjuk és világosra sütjük.
A töltelékhez a cukrot a vajat a vaníliás cukrokat egybe kikeverjük , majd a megfőzött pudingot hozzáadjuk ha kihűlt , és együtt a krémmel kikeverjük .
Tészta majd krém stb. + porcukor a tetejére
pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejbe a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, és a vajat összekeverjük. A fehérjéből habot verünk és azt is belekeverjük. A kiflit karikára vágjuk és kivajazott tálba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojássárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, a tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojásos krémhez hozzáadjuk a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a tojások sárgáját először a porcukorral, majd a margarinnal és végül a 1,5 dl vízzel jól kikeverjük. A sütőport a liszttel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A ma...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes