1 kg liszt
50 dkg margarin
2 kis pohár tejföl
8 dkg élesztő
1 tk cukor
2 db tojás
25 dkg sajt
2 ek só
Tejfölbe élesztő + cukor elkeverjük kicsit megmelegítjük és hagyjuk felfutni.Liszt + margarin összemorzsolni. => ebbe tesszük az élesztős cuccot + felvert tojások 3/4 része + só + 10 dkg sajt ==> összegyúrjuk .
Nem kell pihentetni.
2 cm magas lappá nyújtjuk megkenjük a tetejét tojással sajttal, kiszaggatjuk .180 fokos sütőbe , sütőpapírral bélelt tepsibe 20-30 percig sütjük.
Fontos! Pogácsa mindig forró sütőben és gyorsan kell sütni mert kiszárad. Érdemes a sütő aljába egy fazék forró vizet tenni hogy pára képződjön . ( Élesztős tésztáknál ajánlott ) !
A lisztet elkevertem,gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók: 45 dkg liszt 2 dkg élesztő 1 teáskanál cukor 1 tk só 3 evőkanál olaj 2,5 dl víz Feltét: Ízlés szerint Elkészítése: A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű