45 dkg liszt (átszitálva )
1.5 tk só
3.75 dl langyos víz
2.5 dkg élesztő
0.5 tk cukor
sütés 220 fokon 30 perc alul felül !
Az élesztőt elkeverjük a langyos cukros vízben , majd hozzáöntjük az átszitált sós liszthez . Összekeverjük az egészet mint a nokedli tésztát.
A tál oldalát olajjal belülről körbeöntjük . Majd letakarva neylonnal és konyharuhával félre tesszük kb 20-percre keleszteni picit .
Majd a tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk ami alá vizet spriccelünk .
A tésztát beleöntjük a tepsibe pici lisztet teszünk rá és elsimítjuk ujjnyi vastagra a kezünkkel ( mint a pizza tésztát ) .
Majd hideg sütőbe teszem
220 fokon 30 percig sütöm alul felül . Mikor megsült rácsra teszem egyből . :)
A lisztet és a sütőport keverjük össze. Reszeljük le a sajtot, vágjuk fel apróra a hagymákat. A tojásokat keverjük habosra, majd öntsük a lisztes keverékhez. Keverjük bele a hagymá...
Elkészítési idő: 15 - 55 perc Nehézség: KönnyűEste! a lisztet beleszitálom egy olyan magas falú edénybe pl. amiben a piskótát is keverem máskor. Belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a sót, az étolajat és a langyos vízet és e...
Elkészítési idő: 13 óra Nehézség: Könnyűaz összes hozzávalót belettem a keverőtálba, a lengag kivételével, géppel kb 10 percig dagasztottam, majd jött bele a lenmag, beledagasztottam , áttettem egy enyhén lisztezett más...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban össze kell kutyulni a hozzávalókat. Nem kell dagasztani, csak annyira kell megkeverni, hogy összeálljon. (Én párszor átpörgettem rajta a robotgép dagasztókarát, de nem h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes