menu

Családireceptkönyv.hu

Retro sajtos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 kg liszt
1 rama
17 dkg sajt
1 tojás
1 kis tejföl ( 2 dl kb )
1 szalalkáli
1 kk só
kömény

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk , majd ujjnyi vastagra nyújtjuk , megkenjük tojással , sajtot reszelünk rá , daraboljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük . Előmelegített sütőbe 200 fokon légkeverés kb 15-20 percig sütjük ( sajtos formájától és méretétől függ ) .

Trükkök, tippek, praktikák:


szalalkáli helyettesíthető sütőporral vagy akár élesztővel is .

Retro sajtos rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Tejfölös sósrudacskák
Tejfölös sósrudacskák

A lisztet, a sütőport, a vajat, a tojássárgáját, a sót és a tejfölt egy tálba tesszük. Alaposan meggyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk és rudakra vágjuk, majd papírr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Batyu - Hagymás-kolbászos-sajtos kockák
Batyu - Hagymás-kolbászos-sajtos kockák

1. Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. 2. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. 3. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” – készítünk, és beleöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejfölös pogácsa (apró)
Tejfölös pogácsa (apró)

Összegyúrjuk a hozzávalókat, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 3x hajtogatjuk közben mindig 20-30 percet pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pici pogácsákat szaggatunk. For...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Felhő pogácsa (Kálci)
Felhő pogácsa (Kálci)

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk