0.5 kg liszt
1 rama
17 dkg sajt
1 tojás
1 kis tejföl ( 2 dl kb )
1 szalalkáli
1 kk só
kömény
A hozzávalókat összegyúrjuk , majd ujjnyi vastagra nyújtjuk , megkenjük tojással , sajtot reszelünk rá , daraboljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük . Előmelegített sütőbe 200 fokon légkeverés kb 15-20 percig sütjük ( sajtos formájától és méretétől függ ) .
szalalkáli helyettesíthető sütőporral vagy akár élesztővel is .
A lisztet, a sütőport, a vajat, a tojássárgáját, a sót és a tejfölt egy tálba tesszük. Alaposan meggyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk és rudakra vágjuk, majd papírr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. 2. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. 3. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” – készítünk, és beleöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 3x hajtogatjuk közben mindig 20-30 percet pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pici pogácsákat szaggatunk. For...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű