menu

Családireceptkönyv.hu

Szentkirályi Anita gyors zsemléi


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-50 dkg fehér liszt
– 1 bögre LANGYOS tej és egy pici, ha szükséges (2,5-3 dl)
– 1 evőkanál kristálycukor
– 2 kis csomag száraz élesztő (2*7 g)
– 1 tojás
– 5 dkg olvasztott vaj (fél kocka)vagy rama
– 2 teáskanál só
+ egy tojás felverve a tetejére kenéshez

Elkészítés:


Egy tálba beleütöm a tojást ( dagasztógépet használok ) beleteszem a cukrot , sót és az előmelegített tejet a vajjal vagy margarinnal . Jól felverem habosítom kicsit vele kb 2-3 perc , utána az élesztős lisztet beleszitálom . Majd 10 percig dagasztatom . Hagyom benne a tésztát 20-30 percig kelni , amikor elindul felfelé már jó . A kész tésztát 6 részre osztom formázom és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem . Tetejét lekenem egész felvert tojással , és mehet a sütőbe.
Hideg sütő !!
200 fok légkeverés 18 perc ? Puha könnyed nagyon finom
zsemléket kapunk , hamburger zsemlének is tökéletes !!
Bármilyen formát csinálhatunk belőle , kalács , kifli briós .

Szentkirályi Anita gyors zsemléi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Öregtésztás fehér kenyér
Öregtésztás fehér kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tökmagos házi kenyér
Tökmagos házi kenyér

Az anyagokat összekeverjük,dagasztjuk,kelesztjük. Átgyúrjuk,formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük,tetejét bevágjuk.Kb.40 percig kelesztjük Tojásfehérjével megkenjük,tökmagot te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos-szezámos ropogós
Sajtos-szezámos ropogós

A szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyors török lepénykenyér (sóbors)
Gyors török lepénykenyér (sóbors)

Az élesztőt és a cukrot a langyos víz felével elkeverjük, 2-3 percig békén hagyjuk. A lisztet és a sót az ujjainkkal alaposan eldolgozzuk, egy mélyedést készítünk, amibe az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk