menu

Családireceptkönyv.hu

Intelligens krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 tojás
25 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej

Elkészítés:


A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. 250 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon további 60 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Csak ekkor szeleteljük fel.

A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.

Intelligens krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Képviselőfánk - eredeti
Képviselőfánk - eredeti

A vizet a vajjal, a cukorral és sóval elkeverjük, és felforraljuk közepes lángon. Ha már elolvadt a vaj és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás krémes
Almás krémes

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szoba-hőmérsékletű) tésztát gyúrunk. Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anya
Tejszines mézes-krémes
Tejszines mézes-krémes

Ebből elkészítjük a sárga krémet, ráteszünk 1 tejszinhabot (Hulala, Megle) Ezeket a két lap közé kenjük, a tetejét leöntjük csokival.

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Háromízű szelet. Nem kell sütni!
Háromízű szelet. Nem kell sütni!

Főzzük meg külön-külön a pudingokat (1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor). A tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk egy újabb sor kekszet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk