menu

Családireceptkönyv.hu

Képviselőfánk mascarpones, vaniliás krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ozzávalók az égetett tésztához:
200 g liszt
200 g vaj (én most 100 g vajat és 100 g disznózsírt használtam)
200 ml víz
1 csipet só
1 teáskanál cukor
5 db tojás
A krémhez:

2,5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
4 ek cukor
250 g mascarpone 3 ek porcukorral elkavarva
200 ml Hulala tejszín
Fotó: Donáth Julianna
Fotó: Donáth Julianna

Elkészítés:


Először a krémhez megfőzzük a tejben, a cukorral a pudingot és félretesszük hűlni.

A tésztához feltesszük a vizet forrni hozzáadjuk a vajat és a sót majd mikor a zsiradék elolvadt folyamatosan kavargatva hozzáadjuk a lisztet és 2-3 percig kavargatjuk, mindaddig míg elválik az edény falától és szépen serceg (innen az égetett tészta megnevezés).

Mikor kész kicsit félretesszük hűlni majd robotgéppel egyenként hozzákavarjuk a tojásokat amíg szép fényes, homogén tésztát nem kapunk. Ha túl keménynek találjuk még adhatunk hozzá egy tojást. Vigyázzunk minden tojás után szépen kavarjuk el.

Sütőpapírral bélelt tepsire, nyomózsák segítségével kis halmokat nyomunk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, az aljába egy edénykébe vizet teszünk és kb 40 perc alatt megsütjük, félidőben csökkenthetjük picit a hőt, az ajtót az első 20 percben semmiképp ne nyissuk ki.

Mikor megsültek a tetejüket vágjuk le és töltsük meg krémmel, lehet sóssal vagy édessel.

Én most édes krémet készítettem amihez a felvertem a tejszínhabot, hozzáadtam a kihűlt pudingot és a mascarponét, pár perc alatt kész is voltam, majd csillagcsöves nyomózsákkal megtöltöttem a fánkocskákat. A tetejüket megszórtam porcukorral és már ehettük is. Kis, két falatos fánkocskák lettek, könnyed nem túl édes krémmel.

Képviselőfánk mascarpones, vaniliás krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés - Gesztenyeszív
Gesztenyés - Gesztenyeszív

1. Ezt a masszát téglalap alakúra nyújtottam és 18 egyforma darabra felvágtam. 2. Egy formát a markomba tettem és a másik kezem hüvelykujjával a közepét megnyomtam. 3. Után...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bögrés étcsokis muffin
Bögrés étcsokis muffin

Az étcsokoládét egy nagy műanyag edénybe teszem és a mikróban elkezdem olvasztani úgy, hogy 15 másodpercenként megállítom, megnézem, megrázom, megkavarom ha kell. Az étcsoki kb. 5...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vegán kókuszpuding
Vegán kókuszpuding

Öntsük a mandulaitalt egy tálba, majd keverjük benne csomómentesre a keményítőt. Tegyük félre. A kókusztejet öntsük egy kis lábasba, melegítük fel, majd keverjük bele a mézet és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Túrókrémes eper
Túrókrémes eper

Az epreket megtisztítjuk, félbevágjuk és megszórjuk 5 dkg cukorral, egy kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A tejszínt 5 dkg cukorral habbá verjük. A túrót is kikeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk