10 dkg margarin
1 db tojás
20 dkg finomliszt
1 csipetnyi sütőpor
8 dkg porcukor
A töltelékhez:
25 dkg kimagozott meggy
2 pohár tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
Az öntethez
2 csomag tortazselé
0,5 liter meggykompót lé
A tésztát elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vanília pudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt.
Lehűtjük, kockára vágjuk és tálaljuk
Az egész tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral, majd dolgozzuk el a tejföllel és az olajjal. A száraz anyagokat szitáljuk össze, és forgassuk össze az előzőekkel. Simítsuk sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egészet összegyúrni.Ujjnyi vastagra nyújtani,tetejét bevágni,szaggatni.Lekenni tojással,megszórni sajttal. 180 fok kb.30 percig sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszes részhez a kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, kb 3 - 4 evőkanállal félreteszünk belőle. majd összevegyítjük a porcukorral. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, a mik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű