3 tojás
6 dkg cukor
8-9 dkg liszt
3 kanál víz
fél csomag sütőpor
A töltelék
Extra Jam (sárgabaracklekvár)
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verem, a maradék cukrot és a vizet a sárgájához adom.
Óvatosan belekeverem a felvert tojáshabot a tojások sárgájába, majd hozzáadom a sütőporos lisztet.
Sütőpapíros sütőlapra kenem és 170 fokon megsütöm.
Amikor kisült, még melegen lisztezett sütőpapírra borítom.
Ekkor lehúzom róla a másik sütőpapírt, lekvárral megkenem és feltekerem. Ha kihűl lehet szeletelni.
Habosra keverni a tojásokat, cukrot, margarint, citromot, vaníliás cukrot. Hozzákeverni a lisztet, sütőport, sót. A 4 tojás fehérjét habbá verni, hozzákeverni a cukrot, diót, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat, majd óvatosan add hozzá a reszelt almát is. A tojások sárgájával és a langyos tejjel elkeverve készíts belőle sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a citromhéjat. Egy másik tálban összekeverem a száraz alapanyagot: a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, sót. Ezt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük. Ha a duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű