1 dl tej
350 g kristálycukor
100 g rétesliszt
100 g finomliszt
125 g vaj
2 tk mandula aroma
Gyúráshoz:
kb. 5-6 ek keményítő
kb. 4-5 ek porcukor
A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a vajat és az aromát, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha langyosra hűlt, hűtőbe is tehetjük, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot. Ha ezután jó állagú, fel is használhatjuk azonnal. De ha túl puhának találjuk, akkor egy tálcára szórjunk porcukros keményítőt, kanalazzuk rá a masszát és alaposan gyúrjuk át az egészet, amíg marcipánhoz hasonló állagot nem kapunk.
A gáztepsit kiolajozzuk, beleteszünk 2 réteg réteslapot. A hozzávalókat összekeverjük és a tepsibe öntjük. Megszórjuk meggyel és a tetejére tesszük a maradék 2 réteslapot. Megkenjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük .A sárgáját kikeverjük a cukorral,beleöntjük a tejet,majd az olajat .A lisztbe belekeverjük a sütőport , a sót , a vaniliás cukrot és a tojásos masszáh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és tetszés szerint rakhatunk bele csoki darabokat, mogyorót, mandulát, gyümölcsöt stb.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű