40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a lisztben elkeverjük a sót és összemorzsoljuk a margarinnal és a joghurttal, majd további kevés tej hozzáadásával az anyagokat alaposan össz...
Elkészítési idő: 100 min Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát langyos helyen kelesztjük. Majd 2 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta készítése: Az átszitált lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést formázunk. Beleöntjük a kovászt, a tojásokat és a sót. Jól elkeverjük, utána jöhet a zsiradék, a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-A langyos édes tejben megfuttatjuk az élesztőt. -A lisztet a keverőtálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, olajat és az élesztős tejet, majd jól összedolgozzuk. -A margarint jó h...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes