8 vékony szelet sertés karaj
15 dkg gomba
1 hagyma
babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
só, fehér bors
1,5 dl tejszín
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
0,5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld
A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük a szeleteket , és melegen tartjuk.
A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát, majd ráfektetjük a hússzeleteket.
Felöntjük a borral, beledobjuk a babérlevelet, és lefedve pároljuk még 15 percet. Hozzáöntjük a tejszínt, a babérlevelet eldobjuk, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
A húst fűszerezzük be de előtte irdaljuk be(szélénél,meg közepénél,kisebb vágásokat csinálunk,így nem zsugorodik össze a hús sütés közbe),1-2 órát áll a fűszerben,majd elektromos g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz adjuk a hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, kidolgozzuk. A sajtot 15 egyforma csíkra vágjuk. A bekevert fasírtot gondolatban elosztjuk 15 egyenlő részre, és a sajt...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA húst felszeljük, majd kiklopfoljuk. A krumplit megpucoljuk és almareszelővel lereszeljük, majd megsózzuk. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű