6 db tojás, 30 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 45 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 dl tej, 80 dkg magozott meggy
Előmelegítjük a sütőt.
A margarint keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.Add hozzá a tojássárgájákat, a tejet majd apránként a liszttel elkevert sütőport. Végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe és egyenletesen szórd rá a kimagozott és lecsepegtetett meggyet, Told be az előmelegített sütőbe kb.180 C-on kb 40 percre. A hőfokot pár perc múlva csökkentsd egy kicsit! Ha langyosra kisült, szeleteld fel és porcukorral szórd le ! :)
Amikor kimérted a lisztet, a sütőport keverd bele! Egyenletesen :)
Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, kivajazott tálba tesszük, és zsírpapírral lefedjük, konyharuhával szorosan betakarjuk, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Majd gőz fölött, 130...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, és először gömböket formázunk a masszából, majd tenyérrel kilapítjuk őket. Én viszonylag vékonyabb, nagyobb kekszeket készítettem. 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 2 fele osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, (kicsit nagyobbra is lehet, mert összeugrik sülés közben), tepsi hátán kisütjük. Ha kihűlt, egyik lapot szeletekre vágju...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel. A krémhez a tejet és a liszte...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes