Hozzávalók:
• Kb.3/4 kg csirkemáj
• 2 db hagyma nagy
• 10 dkg szalonna
• 3 gerezd fokhagyma
• só, fehér bors, vegeta, erős paprika
• 1 ek. zsír
A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm a zsírral együtt. A hagymát laskára vágom és a kisült szalonnára dobom az apróra vágott fokhagymával együtt, lepirítom. Rádobom a megpucolt megmosott csirkemájat, fűszerezem, és fedő alatt elkészítem kb. fél óra. Leveszem a fedőt és zsírjára pirítom, hagyom kihűlni. Botmixerrel az egészet pürésítem, és ha kell, még fűszerezem. 1-2 órára hűtőbe tesszük és fogyasztható. Sertésmájból is elkészíthető.
A sonkát apró kockákra vágjuk, és az összes hozzávalót jól kikeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kiszedjük (másnapi fasírthoz tökéletes). 2. A zsemlék belsejét megkenjük vajjal, fűszerezzük, beletesszük a felvágottat, a kolbászt, r...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük az ízesítőket a vajjal. Egy darabka folpackra halmozzuk, feltekerjük, rúddá formázzuk, a két végénél öszecsavarjuk, behűtjük, ha kifagyott, a fóliában hagyva csini c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bacont süssük meg, amikor kicsit kihűlt, vágjuk durvára. Keverjük össze a reszelt sajttal, mustárral, majonézzel meg a karikára vágott hagymával. Kenjük meg vastagon a kenyerek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű