250 g liszt
250 g ráma
125 g brynza
125 g túró
250 g reszelt sajt
2 db tojás
só
A hozzávalókat összegyúrjuk a sajt és a 1 tojás kivételével.
Kinyújtjuk 5-6 mm vastagra, lekenjük a felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Hosszúkás darabokra felvágjuk derelyevágóval, majd zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon szép pirosra sütjük.
Elkészítése: A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozd...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször a lisztet a vajjal elmorzsoltam. Aztán hozzáreszeltem a sajtot, fűszereztem a sóval, paprikával és hozzákanalaztam a tejfölt. A recept pontos mennyiséget nem ad meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt (én zsírt használtam). A tejben 2 mokkacukor hozzáadásával az élesztőt megfuttatjuk. Összedolgozzuk a zsiradékos lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű