Hozzávalók a galuskához:
• 25 dkg túró,
• 7 dkg búzadara,
• 2 tojás,
• 2 ek cukor,
• egy fél vanília rúd kikapart magja,
• a citrom héja,
• csipet só,
• nagy marék rumba áztatott mazsola
Krém:
• 2 dl tejföl
• 1 tojás
• 1 ek. porcukor
• 1 cs. vaníliás cukor
A tojást, sót, cukrot, citromhéjat robotgéppel felhabosítjuk, hozzáadjuk a túrót és a darát, mazsolát és jól összekeverjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Kivajazott tűzálló tálba sorba helyezzük a galuskákat, amit két evőkanál segítségével kiszaggatunk.
Krém amivel le öntjük: a tojást felhabosítjuk a cukrokkal és hozzáadjuk a tejfölt az egészet jól elkeverjük és rá öntjük a galuskákra.
200 fokos, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagolson leírtak szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy formába teszünk egy réteg kekszet majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A kekszet zúzd össze egész apróra vagy tedd késes aprító gépbe, majd keverd össze az olvasztott vajjal és egy 26-32 cm-es csatos tortaformának az aljára nyomkodd bele egyenletes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra. Majd öntsük hozzá az olajat. Adjuk hozzá a sütőport, kakaót, valamint a lisztet és kavarjuk össze. A tojásfehérjét verjük kemény hab...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. A krémhez 6 dl tejjel, 6-7 evőkanál liszttel és 1 evőkanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű